Για το σεξισμό και την ομοφοβία

Για το σεξισμό και την ομοφοβία

Η ομοφοβία, η αμφιφοβία, η τρανσφοβία, ο σεξισμός και κάθε μορφή καταπίεσης συνεχίζουν να στοχοποιούν και να απειλούν τις ζωές μας. Οι κοινωνικές νόρμες που μας θέλουν μέσα σε καλούπια και η συνεχόμενη αναπαραγωγή συγκεκριμένων στερεοτύπων μας καταπιέζουν και μας περιθωριοποιούν. Παρ’ όλα αυτά, ο αγώνας για τα θέματα που αφορούν τα ζητήματα της LGBTQI+ κοινότητας, και όχι μόνο, συνεχίζεται δυναμικά. Έτσι και εμείς παλεύουμε κάνοντας το επόμενο βήμα στο δρόμο της διεκδίκησης των ίσων δικαιωμάτων.

Ο σεξισμός, η έμφυλη, ομοφοβική και τρανσφοβική βία  δεν έπεσαν από τον ουρανό! Γνήσια τέκνα μιας πατριαρχίας, που εδώ και τουλάχιστον τρεις αιώνες βρίσκεται σε σχέση αλληλοτροφοδότησης με την οικονομική εκμετάλλευση στον καπιταλισμό, εντοπίζονται στην επιτέλεση της ανδρικής κυριαρχίας σε πολλαπλά πεδία της κοινωνικής έκφρασης. Η σωματική και ψυχολογική άσκηση σεξιστικής βίας σε χώρους εργασίας, σε παρέες, στη θεώρηση του καταμερισμού εργασίας, στο σχολείο, στην οικογένεια, στην αναπαραγωγή στερεοτύπων λεκτικά ή έμπρακτα, στο σεξουαλικό προσανατολισμό και την έκφρασή του, δείχνει πως η ανδρική κυριαρχία είναι τόσο βαθιά ριζωμένη, ώστε δεν χρειάζεται δικαιολόγηση. Επιβάλλεται η ίδια ως προφανής και καθολική.

Απέναντι σε αυτή την πολιτικά και κοινωνικά κατασκευασμένη «ανδρική τάξη», βαθιά ενσωματωμένη και αιμοδοτούμενη από την ιεράρχηση των καπιταλιστικών σχέσεων, πρέπει να δοθεί ανυποχώρητος αγώνας για να σπάσει η σιωπή της ντροπής, του ψυχικού πόνου, του καθωσπρεπισμού και του προνομίου της κοινωνικής θέσης εξουσίας – γοήτρου των δραστών, που θα επιχειρηθεί να κουκουλώσουν τα γεγονότα και να αμβλύνουν τις αντιδράσεις με επιφανειακές κινήσεις διαχείρισης, ώστε να λήξουν όλα αθόρυβα. Η πολιτική μάχη όμως για την κοινωνική χειραφέτηση του συλλογικού υποκειμένου της τάξης και κάθε καταπιεσμένου και κακοποιημένου ανθρώπου, δεν κοπάζει με την απόσυρση των μηνύσεων, ούτε περιμένει την αστική δικαιοσύνη για να διεκδικήσει και να αποδώσει την κοινωνική δικαιοσύνη! Η μάχη αυτή δεν είναι συμβολική, είναι καθημερινή και διεξάγεται με όπλο την κινηματική φαρέτρα που επιβάλει το κοινωνικό δίκαιο και μόνο έτσι έχει κατακτηθεί η όποια νομική κατοχύρωση ενάντια στη σεξιστική βία και κακοποίηση.

Καλούμε λοιπόν τον καθένα και την κάθεμια αύριο, στις 6μμ στην αντισεξιστική/αντιομοφοβική πορεία, απ’την πλ. Γεωργίου

 

                             Φ Α Σ Μ Α – Ε. Α. Α. Κ.

             Όλη η εξουσία στις γενικές συνελεύσεις!

το κείμενο σε pdf —–>  antisex

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s