Γιατί να έρθεις στη συνέλευση??

7 + 1 λόγοι να έρθεις στην επόμενη Γενική Συνέλευση

  • Γιατί η ανεργία δεν κοιτάει βαθμό πτυχίου. Ακόμα και αν εσύ την βγάλεις καθαρή μέσα από τον ωκεανό της 60% ανεργίας, τότε ο διπλανός σου, ο φίλος σου θα μείνει άνεργος. Δεν χρειάζεται τα Μαθηματικά για να το αντιληφθείς.
  • Γιατί βλέπεις τους γονείς σου να τα βγάζουν δύσκολα. Γιατί δεν μπορείς να βλέπεις τους γονείς σου να δεινοπαθούν προκειμένου εσύ να σπουδάζεις στο «δημόσιο και δωρεάν» Πανεπιστήμιο.
  • Γιατί δεν μπορείς να την παλέψεις να τελειώσεις όποτε θέλουν αυτοί. Γιατί δεν γουστάρεις κανένας να διαγράψει ούτε εσένα, ούτε το μέλλον σου, αλλά ούτε και τον διπλανό σου. Γιατί δεν θέλεις στην τελική κανέναν να σε περιορίζει και να σου βάζει
  • Γιατί δεν αντέχεις άλλο να παρακολουθείς. Υπάρχει και άλλος κόσμος. Το πρότυπο που θέλουν να σου πλασάρουν είναι ψεύτικο, και το κάνουν για να σε αποβλακώσουν παραπάνω, για να ‘σαι έρμαιο του επόμενου εργοδότη. Δεν είναι αμαρτία να θέλεις να παίξεις μουσική, ποδόσφαιρο, να ζωγραφίσεις να πιεις ένα καφέ να κάνεις ότι γουστάρεις στην τελική. Η προσωπικότητα σου είναι πολύ πιο σημαντική από ένα κομμάτι χαρτί που ακούει στο όνομα πτυχίο
  • Γιατί σιχάθηκες τους ΔΑΠΙΤΕΣ. Δεν έχεις ανάγκη κανέναν για ποτό, σημειώσεις, δεν έχεις ανάγκη κανέναν που σε θέλει υποταγμένο και σε αντιμετωπίζει ως μία ψήφο μέσα στις άλλες. Γιατί δεν θα βρεις άλλο χώρο που δεν θα σε γλύφουν κοινωνικά, προκειμένου να τους συμπαθήσεις και να «στηρίξεις» την πολιτική τους. Γιατί στεναχωριέσαι όταν το κάνουν και «αριστερές» δυνάμεις αυτό.
  • Γιατί θέλεις κατακτήσεις στην σχολή σου. Δε θες να πληρώνεις για ρόμπα, για το λεωφορείο που σε φέρνει στην σχολή, στην εστία. Δεν σου κάνει το πρόγραμμα σπουδών. Δεν αντέχεις την αυθεντία των καθηγητάδων!
  • Γιατί μόνος του δεν έκανε τίποτα κανείς. Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και απειθαρχία. Αυτοί που αμφισβητούν την σκληρή πραγματικότητα την οποία ζουν και θέλουν να την ανατρέψουν! Πολλά τα παραδείγματα: η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Δεκέμβρης του ’08, οι Πλατείες, τα φοιτητικά κινήματα. Αλλά πως νομίζεις ότι έγιναν όλα αυτά? Ότι απλά ξημέρωσε ένα πρωί και γύρισε ο κόσμος ανάποδα? Έγιναν μέσα από συλλογικές διαδικασίες του κόσμου, μέσα από τις συνελέυσεις σε συλλόγους και χώρους δουλειάς. Η ισχύς εν τη ενώσει. Χωρίς αριστερούς και δεξιούς μεσσίες!
  • Γιατί θέλεις άλλη παιδεία, αλλή κοινωνία. Και ξέρεις κάτι? Στο χέρι σου είναι. Σταμάτα να απαξιείς, ή να βαριέσαι. Μπορεί όντως οι γενικές συνελεύσεις να σου φαίνονται κουραστικές, θορυβώδεις ή ενίοτε βαρετές αλλά στο χέρι σου είναι να τις αλλάξεις.

Για αυτό έλα, φέρε τους γνωστούς σου, προβληματίσου – συζήτησε – τοποθετήσου, για να χαράξουμε ένα δρόμο δύσκολο αλλά με αξιοπρέπεια, για ένα μέλλον των αναγκών μας που δεν θα χωράει στα σχέδια και στα όρια τους. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

Για αυτό και λέμε περίτρανα:

Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις!

 

ΦΑΣΜΑ- Ε.Α.Α.Κ

.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s