ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ… ΑΠΕΡΓΙΑ 20.2

Την προηγούμενη περίοδο η κυβέρνηση ψήφισε μία σειρά από τα πιο βάναυσα αντιλαϊκά μέτρα που έχουμε δει τα τελευταία 30 χρόνια, που καταστρατηγεί βασικά  εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων τάξεων και της νεολαίας. Με την πολιτική του νόμου και της τάξης, την καταστολή στο δρόμο, την επιστράτευση των απεργών, την ποινικοποίηση όλων σχεδόν των μορφών πάλης τις οποίες παραδοσιακά υιοθετούσε το κίνημα (π.χ. καταλήψεις χώρων), προσπαθεί ο αστικός συνασπισμός εξουσίας να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή αντίστασης. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των απεργών του Μετρό, των Ναυτεργατών και των αγροτών που επί τοις ουσίας τους στερήθηκε η δυνατότητα να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δίκαια αιτήματά τους. Και όλα αυτά την στιγμή που η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση βυθίζει την χώρα σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση, η οποία μάλιστα φορτώνεται στις πλάτες του λαού να την πληρώσει.

     Σε απάντηση σε όλα τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι και η νεολαία κινητοποιήθηκαν μαζικά και δυναμικά, δείχνοντας ότι όχι μόνο δεν τρομάζουν από τις κινήσεις εκφοβισμού που χρησιμοποιεί ο συνασπισμός εξουσίας, αλλά απαντάνε με την παρουσία τους στο δρόμο σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου δείχνει ότι:

Πρώτων ότι και να έκανε η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ για να αποτρέψει τον κόσμο να κινητοποιηθεί δεν τα κατάφερε, παρόλο που προσπάθησε να βγάλει παράνομες και καταχρηστικές τις μορφές πάλης που παραδοσιακά χρησιμοποιούσε το εργατικό και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα (επιστράτευση απεργών, σπάσιμο απεργιών με τα ΜΑΤ)

Δεύτερον, κρίνοντας από την παντελή απουσία των αστυνομικών δυνάμεων από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, δείχνει ότι αν και οι μεμονωμένες κινητοποιήσεις είναι ευάλωτες στα κατασταλτικά χτυπήματα του κράτους η απεργία στην οποία συμμετέχει το σύνολο των εργαζομένων είναι πολύ πιο δύσκολο να χτυπηθεί και να απονομιμοποιηθεί.  Επομένως τα μέσα τα οποία θα δώσουν δυναμική απάντηση στην πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση είναι γενική απεργία και αλληλεγγύη στις μεμονωμένες κινητοποιήσεις σωματείων και κλάδων.

Αν και ήδη ο λαός και η νεολαία έχουν δεχτεί απανωτά πλήγματα από την πολιτική των Μνημονίων, δεν είναι η ώρα να καταθέσουμε τα όπλα, αλλά αντίθετα να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω όλα αυτά που μας ανήκουν. 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s