ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ [ΤΡΙΤΗ 19.2.2012]

Στην προηγούμενη συνέλευση του Συλλόγου μας την Τρίτη 19.2, γίναμε μάρτυρες ακραίων γεγονότων τα οποία παραλίγο να οδηγήσουν και στο σαμποτάρισμα της ίδιας της συνέλευσης. Αφ’ ορμή ήταν ένα ψήφισμα το οποίο κατατέθηκε από το σχήμα μας, το ψήφισμα αυτό κατατέθηκε στην συνέλευση του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στα ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ (18.2.2013) από εργαζόμενους στην εφημερίδα Ριζοσπάστης, που συμμετείχαν στην συνέλευση, και μέσα από αυτό ζητάνε την καταβολή δεδουλευμένων 6 μηνών, καθώς και την παύση-ανάκληση των απολύσεων στους εργαζόμενους της εφημερίδας. Κρίναμε ότι το ψήφισμα έπρεπε να κατατεθεί στην συνέλευση του φοιτητικού μας συλλόγου, ούτως ώστε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας ως σύλλογος στους απλήρωτους και απολυμένους εργαζομένους. Ως σχήμα είναι πάγια θέση μας να στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς όλους τους εργαζομένους που πλήττονται στην συγκεκριμένη συγκυρία από την σκληρή πολιτική που ασκείται και οδηγεί σε μειώσεις μισθών, συντάξεων, ανεργία και μη καταβολή δεδουλευμένων.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαμε ούτε περιμέναμε την τροπή που πήρε η συνέλευση, αμέσως μετά την κατάθεση του ψηφίσματος. Τα μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών ωρυόμενοι δεν αφήνανε να κατατεθεί το ψήφισμα στον σύλλογο προς ψήφιση, αλλά ούτε καν να διαβαστεί, παρά την θέληση την συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών.  Ταυτόχρονα άρχισαν να αποκαλούν τους αγωνιστές του σχήματος χρυσαυγήτες, χαφιέδες, τσιράκια των αφεντικών, του Αλαφούζου και του Σκαϊ. Θεωρούμε απαράδεκτους τέτοιους χαρακτηρισμούς προς κινηματικές δυνάμεις οι οποίες έχουν δεχτεί δολοφονικές επιθέσεις από την Χρυσή Αυγή και οι οποίες ανάλογα με τις δυνάμεις τους έχουν αντιπαρατεθεί με δυνάμεις του κράτους αλλά και του παρακράτους. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται τέτοια αισχρή φρασεολογία και επίθεση απέναντι σε φοιτητές  οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται απέναντι στην βάρβαρη πολιτική που ασκεί ο αστικός συνασπισμός εξουσίας. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ επέλεξαν να απαντήσουν με αυτόν τον τρόπο στο σχήμα μας την ώρα που εμείς καταθέσαμε ψήφισμα κατατεθειμένο από εργαζόμενους.

Πέρα από την επίθεση στους σχηματίες του Φ.Α.Σ.Μ.Α., εμείς θεωρούμε αδιανόητο να φιμώνονται απόψεις μέσα στην συνέλευση και εν τέλει να φιμώνεται η πλειοψηφία των φοιτητών. Δεν έχει σημασία για τους συναδέλφους του ΜΑΣ αν οι γενικές συνελεύσεις δίνουν την δυνατότητα σε όλες τις απόψεις να τίθενται ισότιμα και άλλοτε να πλειοψηφούν ή να μειοψηφούν ανάλογα με την θέληση του φοιτητικού σώματος. Προκειμένου να μην ακουστεί το ψήφισμα ήταν διατεθειμένοι να σπάσει η συνέλευση και να μην παρθεί απόφαση.

Εμείς ως Φ.Α.Σ.Μ.Α. αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα της συνέλευσης αυτής, καθώς καλούμασταν να αποφασίσουμε για την απεργία, επιλέξαμε να αποσύρουμε το ψήφισμα προκειμένου να μπορέσει ο σύλλογος να πάρει απόφαση. Κρίναμε πιο σημαντικό να συνεχιστεί η διεξαγωγή της συνέλευσης παρά το να συνεχιστεί η αντιπαράθεση που είχε ξεφύγει από τα όρια και δεν γινόταν με πολιτικούς όρους.

Εμείς δεν βλέπουμε τον εχθρό στο ΚΚΕ, είναι ξεκάθαρο ότι εχθρός της νεολαίας είναι η πολιτική της κυβέρνησης και όχι οι δυνάμεις του κινήματος. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μην κάνουμε κριτική από την δική μας σκοπιά στις υπόλοιπες δυνάμεις, και ούτε μπορούμε να επιτρέψουμε την φίμωσή μας σε καμία περίπτωση. Ούτε μπορεί κανείς να μας απαγορέψει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε πληττόμενους και αγωνιζόμενους εργαζομένους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s