ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ [ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 3/12/2012]

Βάσει του καταστατικού του Φοιτητικού Συλλόγου, την ώρα που πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου (Γ.Σ.) δεν πραγματοποιούνται μαθήματα, ενώ αποτελεί υποχρέωση των καθηγητών να αναπληρώνουν τα μαθήματα που τυχαίνει να συμπίπτουν με την ώρα διεξαγωγής της Γ.Σ.. Στην σχολή μας έχει παρατηρηθεί πολλές φορές το φαινόμενο καθηγητές όχι μόνο να μην διακόπτουν το μάθημά τους, αλλά και να βάζουν απουσίες σε όσους φοιτητές συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση, αρνούμενοι το ενδεχόμενο της αναπλήρωσης.  Είναι σαφές ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να στερεί από τους φοιτητές την συμμετοχή στην Γ.Σ., ούτε καθηγητής, ούτε ακόμη και ο Πρόεδρος του Τμήματος. Η Γ.Σ. του Συλλόγου αποτελεί το ανώτερο όργανο που έχουν στα χέρια τους οι φοιτητές για να συζητάνε και να αποφασίζουν επί ζητημάτων που αφορούν την κοινωνία, το πανεπιστήμιο, αλλά και την φοίτηση τους στο Τμήμα.

Ως Φοιτητικός Σύλλογος, καταγγέλλουμε την πρακτική αυτή που ακολουθείται από μερίδα καθηγητών και παρακωλύει την διεξαγωγή των Γ.Σ.. Θεωρούμε ότι αποτελεί συγκεκριμένη επιλογή από μεριάς καθηγητών, καθώς με το να στερούν το δικαίωμα της συμμετοχής στις συλλογικές διαδικασίες μας δείχνουν ότι θέλουν  φοιτητές που θα κινούνται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο πειθάρχησης και υποταγής,  με τα ιδεολογήματα του ατομικού δρόμου και του «πάτησε επί πτωμάτων» ανταγωνισμού να ανθίζουν και να ευνοούνται.

Αποφασίζουμε, για ακόμα μια φορά, ότι την ώρα που διεξάγεται Γ.Σ. δεν θα πραγματοποιείται κανένα μάθημα, άρα δεν έχει το δικαίωμα κανείς καθηγητής να πάρει απουσίες την συγκεκριμένη ώρα. Ακόμα απαιτούμε την διαγραφή όποιων απουσιών έχουν ληφθεί την στιγμή που διεξαγόταν Γ.Σ., και την άμεση αναπλήρωση των μαθημάτων που έχουν χαθεί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s