ΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΗΝ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΠΑΘΙΑ…

Ενώ η Αθήνα καιγόταν, την Κυριακή, 199 βουλευτές υπερψήφισαν το «μνημόνιο 2» και καταδίκαζαν τον λαό για ακόμα μια φορά! Ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού δυσκολεύεται να καλύψει ακόμα και τις βασικές του ανάγκες, η νέα δανειακή σύμβαση θα τον ωθήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση. Ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, μείωση συντάξεων, περαιτέρω  ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μείωση χρηματοδότησης σε υγεία και παιδεία, είναι μόνο μερικά από τα νέα μέτρα που προβλέπονται. Ο στόχος του κεφαλαίου είναι ξεκάθαρος, να ρίξει τα βάρη της κρίσης του στις πλάτες των από κάτω.

Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητο από τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, το κίνημα των πλατειών, οι λαϊκές συνελεύσεις, οι απεργίες διαρκείας σε χώρους εργασίας κλιμάκωσαν την αντίσταση του λαού. Έτσι και τώρα σε πανελλαδικό επίπεδο δόθηκε και συνεχίζει να δίνεται η απάντηση, μέσα από μαζικές συλλογικές κινητοποιήσεις. Εδώ και μία βδομάδα ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους, υιοθετώντας πλέον ριζοσπαστικές μορφές πάλης με όρους μαζικής λαϊκής αντι-βίας.

Ωστόσο, για ακόμα μια φορά, οι κινητοποιήσεις απαντήθηκαν με κρατική καταστολή, συλλήψεις, εκφοβισμό, χημικά, φίμωση της αντιπληροφόρησης ενώ παράλληλα τα… Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να σπείρουν την τρομοκρατία.

Στην Πάτρα, παρόλο το μούδιασμα που έχει προκαλέσει το καρναβάλι, φοιτητές, άνεργοι, εργαζόμενοι και λαϊκές συνελεύσεις συσπειρώθηκαν και αγωνίστηκαν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, την εντυπωσιακά μαζική πορεία την ημέρα ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης, μέχρι την κατάληψη του εργατικού κέντρου φαίνεται ο έντονος και όλο αυξανόμενος κοινωνικός αναβρασμός. Βρισκόμαστε μπροστά στην προσπάθεια δημιουργίας ενός κοινωνικού κέντρου αγώνα, για την οργάνωση του κινήματος από τα κάτω. Ο αγώνας απέναντι στην επίθεσή τους συνεχίζεται και χρειάζεται την στήριξη όλων μας, καθώς εμείς οι φοιτητές δεν είμαστε αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία.

Στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο κατειλημμένο εργατικό κέντρο, στις 19/2 αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις:

-Εξόρμηση σε εργασιακούς χώρους την Τρίτη το απόγευμα. Το ραντεβού είναι στις 17:00 στο Εργατικό Κέντρο. Μετά το μοίρασμα σύντομη κουβέντα σχετικά με την οργάνωση της απεργίας, εφόσον αυτή βέβαια έχει προκηρυχθεί.

-Σε περίπτωση που προκηρυχθεί απεργία Τετάρτη ή Πέμπτη, συνέλευση την ημέρα της απεργίας μετά το τέλος της πορείας. Αν δεν προκηρυχθεί τελικά απεργία, συνέλευση την Τετάρτη στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο.

-Άνοιγμα διοδίων της γέφυρας του Ρίου την Παρασκευή στις 17:00 εν όψει της άφιξης των εκδρομέων του καρναβαλιού.

-Εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας από τις λαϊκές συνελεύσεις στο πάρκο του Αγίου Αλεξίου.

-Παρέμβαση στο καρναβάλι με ανάρτηση πανό ή/και πορεία μετά το πέρας της καρναβαλικής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s