Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή τη στιγμή ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό. Τα βάρβαρα μέτρα που εξαπολύει προς κάθε κατεύθυνση η κυβέρνηση βρίσκουν απέναντι την οργή του λαού, που κατεβαίνει στους δρόμους και δεν διστάζει ακόμα και να μπουκάρει στις παρελάσεις γιουχάροντας τους εκφραστές του αστικού συνασπισμού εξουσίας. Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί μια μέρα που συμβολίζει την αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στον φασισμό, το ΟΧΙ δεν το είπε ο φασίστας Μεταξάς, το είπαν οι αγώνες του λαού. Έτσι και τώρα λέμε το ΟΧΙ στην μεθοδευμένη επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζομένους και στην νεολαία διεκδικώντας τα δικαιώματα μας, και εμείς ως φοιτητές και ως μελλοντικοί εργαζόμενοι. Αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στη Θεσσαλονίκη, όπου ο κόσμος ήταν τόσος ώστε να αναγκαστεί η αστυνομία να κλείσει με κλούβες τον δρόμο και να διακοπεί η κύρια στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, για πρώτη φορά. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας αποχώρησε ενοχλημένος, μας είπαν από τις τηλεοράσεις.

Καλά κάνουν και ενοχλούνται, ο Παπούλιας, οι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τα ΜΜΕ, αλλά και οι θιασώτες της νομιμότητας, γιατί καταλαβαίνουν ότι όταν τα δυνατότερά τους χαρτιά, αυτά της εθνικής ενότητας – εθνικής σωτηρίας, δεν πιάνουν ούτε στις παρελάσεις, τα πράγματα γι’ αυτούς μάλλον σκουραίνουν. Από δω και πέρα τους προειδοποιούμε, θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους!

Έχουν χάσει πια κάθε νομιμοποίηση. Την ώρα που ψηφίζουν μέσα στην Βουλή τα πλέον κατάπτυστα μέτρα για τους απανταχού εργαζόμενους, σύσσωμος ο λαός βρίσκεται απέξω εκφράζοντας την οργή και την αντίδρασή του. Κόβουν μισθούς, καταργούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, παραδίδουν τους εργαζομένους στις ορέξεις των αφεντικών καταργώντας τη συλλογική διαπραγμάτευση, και ταυτόχρονα ολόκληρη η Αθήνα καίγεται. Γι’ αυτό και παλεύουν με νύχια και με δόντια να παραπλανήσουν τον οργισμένο λαό μέσα από τα δελτία προπαγάνδας των 8, μιλώντας για μειοψηφίες που προκαλούν επεισόδια, για μειοψηφίες που κατεβαίνουν στους δρόμους, για μειοψηφίες που «αμαυρώνουν» τις παρελάσεις. Και όταν δεν το καταφέρνουν αυτό προσπαθούν με μεθοδευμένο τρόπο να στρέψουν τους εργαζομένους τον έναν απέναντι στον άλλο κάνοντας τον κόσμο να πιστέψει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι βολεμένοι, τεμπέληδες, λαμόγια. Συκοφαντώντας τον απλό κόσμο που εργάζεται στο δημόσιο προσπαθούν μεθοδευμένα να στρέψουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα απέναντι σε αυτούς του δημοσίου για να μην ενωθούν όλοι μαζί απέναντι στην κυβέρνηση.

Οι προπαγάνδα τους δεν περνάει πια. Ο λαός κατεβαίνει στον δρόμο, και σπάει την τρομοκρατία τους – ιδεολογική και φυσική – με την δυναμική του παρουσία, τις ριζοσπαστικές του πρακτικές και τον ανυποχώρητο αγώνα του. Εμείς ως φοιτητές είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η αναδιάρθρωση στον χώρο της εργασίας πηγαίνει χέρι χέρι με τα μέτρα που έχουμε να αντιπαλέψουμε στο πανεπιστήμιο και συνολικά στον χώρο της εκπαίδευσης. Γιατί είμαστε μελλοντικοί εργαζόμενοι και επιδιώκουν να βγούμε στην αγορά εργασίας με τους ευνοϊκότερους όρους για τους εργοδότες.

Εμείς δεν πρέπει ούτε να συναινέσουμε ούτε να φοβηθούμε γιατί έτσι θα καταδικάσουμε τους εαυτούς μας. Αντίθετα θα πρέπει όλοι μαζί, συλλογικά και όχι ο καθένας μόνος του να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και ως φοιτητές και ως μελλοντικοί εργαζόμενοι. Παράλληλα θα πρέπει να σταθούμε πλάι στους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στην ίδια πολιτική που διαλύει την καθημερινότητά μας και καταστρέφει το μέλλον και τις ελπίδες μας. Είναι σημαντικό, ειδικά σε μία τέτοια συγκυρία, να συμμετέχουμε όλοι στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου μας, έτσι ώστε να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις, κόντρα σε όσους υπονομεύουν το μέλλον μας. Γιατί μόνο οι συλλογικοί αγώνες και οι συλλογικές διεκδικήσεις μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα και να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά μας!!!

Σχολιάστε